Objavljeno dana Ostavite komentar

Kako Sprečiti Bore na Licu?

bore na licu

Koža stari sa vremenom i to je neizbežno. Osim starenja, naš stil života dosta utiče na izgled kože a samim tim i na pojavu bora.

Koliko ste vremena proveli napolju a koliko u kancelariji, da li ste imali dovoljno sna, šta jedete, koliko vode pijete, svi ovi faktori će uticati na bore na licu u starosti.

Bore na licu se formiraju kao posledica manjeg nivoa kolagena u telu.

Kolagen igra važnu ulogu u elastičnosti i čvrstoći kože i kako kolagen s vremenom nestaje primetićete da vam koža postaje suvlja i podložnija borama.

Nažalost postoji samo nekoliko načina da usporite ovaj proces.

Koristite kremu za sunce

Krema za sunce pruža esencijalnu zaštitu koži od sunčevih UV zraka koji mogu oštetiti kožu što dalje uzrokuje prevremeno starenje i bore na licu.

Korišćenje krema za sunce sa faktorom zaštite između 30 i 50 svakog dana čak i ako nije sunčano vreme može napraviti drastičnu razliku na koži.

Ostanite hidrirani

64% kože čini voda i imati dovoljno vode u organizmu je veoma važno za prirodan izgled kože. 

Sa druge strane manjak vode u koži može rezultovati borama, suvoćom, masnoćom i raznim drugim manje ili više primetnim promenama.

Našem telu je potrebna voda kako bi izbacilo toksine i regulisalo temperaturu i uravnotežilo mnoge druge stvari.

Izbegavajte pušenje i duvanski dim

Duvanski dim šteti kolagenu i elastinu koji su odgovorni za održavanje kože mekom i zategnutom.

Nikotin u cigaretama sužava krvne sudove što znači da manje kiseonika dolazi do kože.

Kolagen suplementi

Sasvim je logično da ukoliko usporimo i ne samo usporimo već nadomestimo proces gubitka kolagena što će imati određene efekte na kožu.

Najbolji način da se nadomesti kolagen su kolagen suplementi koji sadrže koncetrisan kolagen. Ono što je bitno je tip kolagena. Tip I se u našem telu nalazi u najvećoj meri pa suplementi koji sadrže ovaj tip, mogu imati najviše efekta po organizam.

Balkan healthcare kolagen je visoko koncentrisan riblji kolagen tipa I. S obzirom da je u tečnom stanju njegova apsorpcija će biti najbrža moguća. 

Preporučeno trajanje konzumacije je 3 meseca.

Objavljeno dana Ostavite komentar
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.