Akcija!

Wetality MSM + Collagen

500 ml

(4 recenzije korisnika)

RSD 3,990.00

Troškove dostave snosi kupac

Posvećeni smo očuvanju životne sredine i smanjenju otpada.
U skladu sa ekološki svesnim inicijativama, odlučili smo da više ne uključujemo sekundarno pakovanje (dodatnu kartonsku kutiju) sa našim proizvodima. Na taj način želimo da smanjimo svoj ekološki otisak i doprinesemo zaštiti prirode. Zahvaljujemo se na razumevanju i podršci našim naporima da promovišemo odgovoran odnos prema životnoj sredini.

Jedinstvena formula, tečni dodatak ishrani sa prirodnom aromom nara.

Dodatak ishrani na bazi kolagena, MSM, hijaluronske kiseline, resveratrola, vitamina i minerala.
Vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kostiju, hrskavice, desni, zuba, kože. Cink doprinosi održavanju normalnih kostiju, kose, kože i noktiju, dok vitamini A, B3, B2 i B7 doprinose održavanju normalne kože i sluzokože. Vitamin C, E, B2 i cink doprinose zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.
Vitamin C, B6, B12 i folat doprinose normalnoj funkciji imunog sistema i smanjenju umora i iscrpljenosti.

Sastojci:
Višestruko filtrirana voda; voćni šećer; hidrolizovani riblji kolagen tipa 1 i 3 (čisti peptid *); metilsulfonilmetan; regulator kiselosti: limunska kiselina; L-askorbinska kiselina; magnezijum-glukonat; natrijum-hijaluronat; aroma: prirodne bobice; purpurni krompir u prahu; resveratrol; nikotinamid; DL-o-tokoferilacetat; konzervansi: kalijum sorbat, natrijum benzoat; kalcijum-D-pantotenat; cink-glukonat; piridoksin-hidrohlorid; riboflavin; tiamin-hidrohlorid; zasladivač: steviol glikozidi; retinil-acetat; pteroilmonoglutaminska kiselina; D-biotin; cijankobalamin.

100% prirodna aroma i prirodna boja.

Prirodno bez laktoze, jaja, glutena, soje i orašastih plodova, bez GMO, teških metala, veštačkih zaslađivača, boja i ukusa.

-
+
Šifra proizvoda: 1006 Kategorije: , Oznaka:

Opis

Wetality MSM + Collagen sadrži hidrolizovan riblji kolagen u tečnom obliku. Hidrolizovan znači da se čisti protein razlaže na manje čestice enzimskim procesom – aminokiseline u obliku peptida. Dakle, ovo su kolagenski peptidi. U ovom obliku, telo može mnogo bolje da apsorbuje i koristi kolagen. Tečni oblik ga samo ubrzava.

Tečni kolagen ima nisku molekularnu masu koja mu omogućava odličnu apsorpciju. Telo u prirodnom procesu starenja gubi određene hranljive materije, a uz redovnu konzumaciju  kolagena zadržavamo mladalački izgled.

Vrhunski hidrolizovani riblji tečni kolagen, sa MSM-om (mineralom lepote), hijaluronskom kiselinom, resveratrolom, vitaminima i mineralima za potpunu negu kože iznutra, za mladalački izgled, očuvanje lepe kose i čvrste nokte i zglobove.

Ono što definitivno izdvaja ovaj proizvod od ostalih jeste činjenica da sadrži MSM – organski oblik sumpora koji spada u najvažnije minerale u ljudskom telu i koji je prisutan u svim ćelijama, koji se još naziva se i mineralom lepote.
Ostale prednosti Wetality MSM + Collagena su:

 • tečni oblik za superiornu apsorpciju
 • hidrolizovani peptidi (čisti peptidi)*
 • dubokomorski riblji kolagen
 • molekularna masa 2000 Da za superiornu bioraspoloživost
 • ne sadrži veštačke zaslađivače, boje , arome
 • proizveden u EU po najvišim GMP standardima
 • odobreno sa strane Ministarstva Zdravlja
 • nezavisna laboratorijska analiza svake serije

Namena:
Dodatna podrška za kožu, kosu, imuni sistem, regeneraciju i dobrobit organizma.

Način upotrebe:
Promućkati pre upotrebe. Odmeriti preporučenu dnevnu dozu (25 ml) uz pomoć merice i popiti ili pomešati sa omiljenim pićem. U cilju bolje apsorpcije, preporučuje se upotreba na prazan želudac.

Informacije o alergenima:
Sadrži ribu. Ne sadrži laktozu, jaja, gluten, soju i orašaste plodove.

Upozorenje:

 • Nemojte prekoračiti preporučenu dnevnu dozu
 • Ne preporučuje se oosobama osetljivim na neki od sastojaka proizvoda, deci, trudnicama i dojiljama.
 • Osobe sa oboljenjem jetre ili bubrega moraju biti vrlo oprezne kod upotrebe preparata.
 • Ukoliko imate dijagnostikovanu bolest, konsultujte se sa svojim lekarom pre upotrebe.
 • Prekinite dalju primenu ukoliko se pojavi bilo koji od neželjenih efekata.

Napomene:

 • Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu, uravnoteženu ishranu i zdrav način života.
 • Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta.

Način čuvanja:
Čuvati na hladnom i suvom mestu van uticaja direktne sunčeve svetlosti. Nakon otvaranja čuvati u u frižideru i iskoristiti u roku od 2 meseca. Držati van domašaja dece!

Aktivni sastojci

TIP 1

Je najzastupljeniji protein u telu, jer predstavlja 80% dermisa. Kolagen je sastavni deo kože, kose, noktiju i zglobne hrskavice.
Budući da se količina nastalog kolagena u organizmu usporava nakon 20 godina, konzumacija hidroliziranog kolagena može pomoći u održavanju mladalačkog izgleda kože, finije kose i blagotvorno deluje na stanje noktiju i zglobova.

MSM

MSM je već postao veoma poznat kao mineral lepote. To je organski oblik sumpora koji je prirodno prisutan u svim organizmima – nalazi se u našoj koži, kosi, noktima, mišićima i kostima. Pored vitamina C, MSM je takođe esencijalni sastojak u proizvodnji kolagena, pa je važno odabrati suplemente kolagena koji takođe sadrže MSM.

RESVERATROL

Sigurno ste čuli da i lekari preporučuju čašu crnog vina. Ali možda niste znali da je to zbog resveratrola, moćnog antioksidansa koji je postao veoma popularan sastojak u razvoju lekova protiv starenja.

HIJALURONSKA KISELINA

Jedan od najvrednijih sastojaka u našoj koži – polisaharid koji se prirodno nalazi u našem telu i svi se rađamo sa visokim količinama, ali se one starenjem iscrpljuju. U vezivnom tkivu i zglobovima služi kao lubrikant – podmazivač, a 50% se nalazi u koži, gde pruža vlažnost, čvrstoću i elastičnost. Neophodna je za hidrataciju i regeneraciju kako kože tako i ostatka tela – zbog svoje sposobnosti da veže vlagu.
U njenom odsustvu, koža postaje dehidrirana, a samim tim i sklonija vidljivim borama i znacima starenja. Kada se unese suplementacijom, crevne bakterije je razlažu na manje molekule, koje se zatim apsorbuju u debelo crevo, a odatle u tkiva i kožu. Takođe, biće raspoređena između tkiva i zglobova i služiće kao „podmazivač“. Vlaga i elastičnost su prilično subjektivni faktori koji se ne mogu obećati u čudesnom izobilju, ali našu formulu možete sami isprobati i proveriti njenu efikasnost.

VITAMINI

Vitamin A: doprinosi održavanju zdrave kože i sluzokože, igra ulogu u metabolizmu gvožđa (važno kod opadanja kose), u održavanju vida i funkcionisanju imunog sistema. Sadržaj dnevne doze: 100%

Vitamin C: ključan u sintezi kolagena. Zajedno sa MSM-om, oni čine neizostavni trio lepote i blagostanja. Vitamin C je u obliku L-askorbinske kiseline – isti oblik koji se prirodno nalazi u hrani i telo zna kako da je najbolje iskoristi.
Pored uloge u formiranju kolagena, doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog sistema i imunog sistema, pomaže u smanjenju umora, povećava apsorpciju gvožđa… Sadržaj dnevne doze: 120%

Vitamini B kompleksa: B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), B5 (pantotenska kiselina), B6 (piridoksin), B7 (biotin), B9 (folna kiselina) i B12. Vitamini B-kompleksa se ne nazivaju tako bez razloga – za optimalan učinak potrebni su svi zajedno. Međutim, pošto suplementi B-kompleksa najčešće sadrže veoma visoke dnevne doze (300-800%), mogu izazvati i neke neželjene metaboličke efekte, kao što su povećan apetit i povećanje telesne težine. Zato su u Wetalityi MSM + Collagen sadržani u dnevnoj dozi od 100%, dovoljno kao dnevna podrška, ali ne previše.
Između ostalog, vitamini B-kompleksa doprinose dobrom funkcionisanju nervnog i psihičkog sistema, srca i kože, smanjuju umor i letargiju i igraju ulogu u funkcionisanju imunog sistema.

Vitamin E: glavni antioksidans u našem telu koji štiti ćelije od oštećenja slobodnih radikala ili oksidativnog stresa. Ovo je veoma važno u procesu starenja organizma. Sadržaj dnevne doze: 120%

BIOTIN

Pomaže u održavanju zdrave kože i kose.
Poznatiji još i kao Vitamin H, igra značajnu ulogu pri rastu i razvitku ćelija kao i pri proizvodnji masnih kiselina, koštane srži i prenosu ugljen dioksida.

MINERALI

Cink: mineral koji je aktivator mnogih enzima u metabolizmu. Igra ulogu u sintezi proteina i funkcionisanju imunog sistema. Daje važan doprinos održavanju zdrave kože, kose i noktiju, kao i kostiju. Takođe igra ulogu u zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Sadržaj dnevne doze: 50%

Magnezijum: važan mineral za funkcionisanje mišića i nerava. Pomaže u smanjenju umora i iscrpljenosti, ravnoteži elektrolita i održavanju zdravih kostiju. Sve ovo je posebno važno za aktivne ljude i sportiste. Magnezijum je takođe ključan u sintezi proteina (kolagena) i oslobađanju energije. Zbog svega navedenog dodat je utečni MSM + Collagen, ali u maloj količini, jer ga većina ciljne populacije već dodaje u nekom od odabranih oblika zbog njegove važnosti, u zavisnosti od željene funkcije. Korišćen je samo kao podrška dnevnoj dozi i kao zamena u danima kada ne uzimate druge suplemente.

Više o pozitivnim efektima tečnog kolagena na organizam možete pročitati na: https://benthamopen.com/contents/pdf/TONUTRAJ/TONUTRAJ-8-29.pdf

 

AKTIVNI SASTOJCI U 100 ml U 1 dozi (25 ml) % PDU*
Hidrolizovani riblji kolagen 20000 mg 5000 mg **
MSM 6000 mg 1500 mg
Vitamin C 400 mg 100 mg 120 %
Hijaluronska kislina 200 mg 50 mg + s
Resveratrol 80 mg 20 mg **
Niacin ( vitamin B3) 64 mg 16 mg 100 %
Vitamin E 60 mg TE*** 15 mg TE*** 120 %
Pantotenska kiselina ( vitamin B5) 24 mg 6 mg 100 %
Cink 20 mg 5 mg 50 %
Vitamin B6 6 mg 1,5 mg 110 %
Riboflavin (vitamin B2) 5,6 mg 1,4 mg 100 %
Tiamin (vitamin B1) 4,4 mg 1,1 mg 100 %
Vitamin A 3200 µg RE**** 800 µg RE**** 100 %
Folna kiselina ( vitamin B9) 800 µg 200 µg 100 %
Biotin ( vitamin B7) 200 µg 50 µg 100 %
Vitamin B12 10 µg 2,5 µg 100 %
*PDU = preporučeni dnevni unos
** = preporučeni dnevni unos nije ustanovljen
***TE = o-tokoferol ekvivalent
****RE – all trans retinol ekvivalent

 

NUTRITIVNA VREDNOST U 100 ml U 1 dozi (25 ml)
Energetska vrednost 837 kJ/200 kcal 209 kJ/ 50 kcal
Masti
– od čega zasićene masne kiseline
0 g
0 g
0 g
0 g
Ugljeni hidrati
– od čega šećeri
24 g
16 g
6 g
4 g
Proteini 20 g 5 g
So 0 g 0 g
Kolagen koji se nalazi u ribi je najbolje što nam priroda nudi.
Ova vrsta kolagena pokazala se učinkovitijom od kolagena ektraktovanog iz ostalih životinja.
Tajna ribljeg kolagena leži u njegovoj čistini. Najčistiji oblici kolagena ektraktuju se iz malih riba koje se nalaze na dnu lanca ishrane i ne sadrže teške metale.

Kako nam tečni kolagen pomaže?

 • Jača kosti pomoću kalcijuma i drugih minerala koji se u njemu nalaze
 • Poboljšava kvalitet kože, kose i smanjuje bore time što dodaje koži elastin. Uz to podstiče ćelije kože na brže obnavljanje te i ožiljci brže zarastaju
 • Pomaže u borbi sa dijabetesom Tip 2 tako što dodaje telu Glicin zbog čijeg manjka se dijabetes inicijalno i javlja
 • Pospešuje rad metabolizma tako što jača mišićnu masu
 • Sprečava bol u zglobovima tako što služi kao unutrašnji lubrikant
 • Pruža bolji san zbog glicina u sebi koji hladi telo neposredno pre spavanja
 • Baransira hormone tiroidne žlezde i pomaže jetri da spusti nivo kortizola
 • Kolagenicin u kolagenu sprečava loše bakterije da prodru u organizam
 • Uspešan je saveznik u borbi protiv suvišnih kila. Kolagen je čist protein pa samim tim njegovo uzimanje pruža osećaj sitosti.

Prednosti tečnog kolagena

Ono što izdvaja tečni kolagen od ostalih tipova kao što su kolagen u prahu ili u kapsulama je njegova brzina absorbovanja u telu.

Naše telo mora manje da radi da bi absorbovalo tečni nego bilo koji drugi oblik kolagena. Na ovaj način način kolagen ulazi u krvotok veoma brzo te su i rezultati vidljiviji mnogo ranije.
Tečno stanje ga čini veoma pogodnim za ubrzanu absorpciju.
Osim toga, tečno stanje omogućava da se veće doze kolagena spakuju u manje bočice, samim tim koncetracija kolagena je veća u poređenju sa ostalim stanjima kao što su kolagen u prahu ili kolagen u kapsulama.

cena kolagena
Wetality MSM + Collagen

Kada treba započeti konzumaciju

Kolagen je osnovni deo našeg organizma i njegov unos je uvek dobrodošao.
S obzirom da ga posle 25-te godine polako gubimo, u godinama koje slede moguće je videti i osetiti posledice.
Prve promene su vidljive na koži , ali, evo na koje sve simptome manjka kolagena trebate obratiti pažnju:

 • sporije zarastanje ožiljaka
 • sporiji oporavak mišića nakon vežbanja ili povrede
 • pojava bora, suva koža sa manje elasticiteta
 • lošiji kvalitet sna
 • slabljenje noktiju
 • smanjen kapacitet rasta kose
  lošiji kvalitet kose
 • slaba fleksibilnost, jutarnja okorelost

 

Neke od pojava vezane za lice možete rešiti ili makar ublažiti kozmetičkim proizvodima koje sadrže kolagen.
Međutim, kolagen uzet kroz ishranu je daleko koncentrovaniji i zbog oralne konzumacije brže se absorbuje i ulazi u krvotok.
Bez obzira što se ne maže direktno na kožu kao krema ili gel svakako da deluje na kožu.

4 razloga da počnete piti kolagen još danas:

Koža

Bore is ostale neravnine na našoj koži su posledica starenja pri kom koža gubi neka svoja svojstva. Na sreću dosta toga nije nepovratno. Povećanjem nivoa kolagena u telu koža postaje elastičnija i obavlja joj se prirodan sjaj.

Svi ćemo se složiti da bebe imaju najlepšu i najmekšu kožu. Upravo zato što je na neki način potpuno nova i nije izgubila niti jedno od svojstava koji je čine takvom.
Kako starimo ožiljci nam sporije zarastaju i to je razlog umanjenog nivoa kolagena u našem telu.

Kosa i nokti

Zbog nedostatka kolagena i još nekih komponenata kosa gubi kvalitet, biva slabija, ređa i opada. Isto je i sa noktima, lomljiviji su, tanji listaju se, kože oko njih postaje suvlja.
Veliki deo ovih pojava moguće je ukloniti uzimanjem kolagena.

Creva

Crevna flora se obnavlja pa i varenje biva bolje. Vezivna tkiva koja drže creva na mestu sadrže kolagen te se njegovom dopunom učvršćuje njihova pozicija, čime se prečava da loše materije prodru u krvotok.
Amino kiseline u kolagenu pomažu u obnavljanju oštećenog tkiva i omogućavaju lako varenje hrane.

Mišići

Proteini u mišićima služe za obnavljanje istrošenog tkiva. Povećani nivo kolagena pruža odličan materijal za izgradnju mišića.

Suplementi sa dodatkom kolagena su iz ovog razloga izuzetno popularni u fitnesu. Glicin u kolagenu ubrzava sintezu kreatina koji pruža mišićima snagu.

 

Dodatne informacije

Težina 620 g
Sastav

Vitamin A – 800 µg
Vitamin C – 100 mg
Vitamin B1 – 1,1 mg
Vitamin B2 – 1,4 mg
Vitamin B3 – 16 mg
Vitamin B5 – 6 mg
Vitamin B6 – 1,5 mg
Vitamin B7 – 50 mg
Vitamin B9 – 200 µg
Vitamin B12 – 2,5 µg
Vitamin E – 15 µg
Cink – 5 mg
Magnezijum – 50 mg
Hijaluronska kiselina – 50 mg
Resveratrol – 20 mg
MSM – 1500 mg
Hidrolizovani kolagen – 5000 mg

Nutritivne vrednosti u 25 ml

Energetska vrednost 209 kJ/ 50 kcal
Masti 0 g
Zasićene masti 0 g
Ugljeni hidrati 6 g
Šećeri 4 g
So 0 g

4 recenzije za Wetality MSM + Collagen

 1. Vesna

  Kolagen Wetality koristim tri meseca i zadovoljna sam. Zglobovi su pokretljiviji i kvalitet koze i kose znatno je popravljen. Po mojoj preporuci oocela je da ga koristi cela moja porodica.

 2. Ivana (potvrđen vlasnik)

  MSMkolagen Wetality koristim već godinu dana, prezadovoljna sam efektima, koža je glatka, bore na licu su manje vidljive i pliće, bol u kolenu je prestao nakon 3 nedelje od uzimanja kolagena.Usne su punije većina ima utisak su u pitanju hijaluronski fileri teško ih je razuveriti.Prijatnog je osvežavajućeg ukusa. MSMkollagen je fantastičan i svakom bih ga preporučila. Postalo mi je nezamislivo da ga ne koristim.

 3. Ivana (potvrđen vlasnik)

  MSMkolagen Wetality koristim već godinu dana, prezadovoljna sam efektima, koža je glatka, bore na licu su manje vidljive i pliće, bol u kolenu je prestao nakon 3 nedelje od uzimanja kolagena. Usne su punije većina ima utisak su u pitanju hijaluronski fileri teško ih je razuveriti. Prijatnog je osvežavajućeg ukusa. MSMkollagen je fantastičan i svakom bih ga preporučila. Postalo mi je nezamislivo da ga ne koristim.

 4. Nevena

  Kolagen koristim negde oko dva meseca i zadovoljna sam rezultatima.
  Zglobovi, koji su mi baš zadavali muke, su već nakon kraćeg vremena prestali da me bole, a na moje veliko iznenadjenje i moja koža se primetno poboljšala. Definitivno planiram da nastavim sa kupovinom i konzumacijom ovog kolagena.

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *