WETALITY MSM + COLLAGEN
Od sada nisu samo dijamanti ženini najbolji prijatelji, u nedostatku dijamanata, zavolećete Wetality Msm+Collagen

Wetality MSM + Collagen sadrži hidrolizovani tečni riblji kolagen, pretežno tipa I i tipa III. Tip I je najzastupljeniji u našem telu i kao takav najpotrebniji našem organizmu.

Proizvod je obogaćen MSM (mineralom lepote i vitalnosti), hijaluronskom kiselinom koja vezuje vodu i odlična je hidrirajuća supstanca, vitaminima, mineralima i resveratrolom.

AKTIVNI SASTOJCIU 100 mlU 1 dozi
(25 ml)
% PDU*
Hidrolizovani riblji kolagen20000 mg5000 mg**
MSM6000 mg1500 mg 
Vitamin C400 mg100 mg120 %
Hijaluronska kislina200 mg50 mg+ s
Resveratrol80 mg20 mg**
Niacin
(vitamin B3)
64 mg16 mg100 %
Vitamin E60 mg TE***15 mg TE***120 %
Pantotenska kiselina
(vitamin B5)
24 mg6 mg100 %
Cink20 mg5 mg50 %
Vitamin B66 mg1,5 mg110 %
Riboflavin (vitamin B2)5,6 mg1,4 mg100 %
Tiamin (vitamin B1)4,4 mg1,1 mg100 %
Vitamin A3200 µg RE****800 µg RE****100 %
Folna kiselina
(vitamin B9)
800 µg200 µg100 %
Biotin
(vitamin B7)
200 µg50 µg100 %
Vitamin B1210 µg2,5 µg100 %
*PDU = preporučeni dnevni unos
** = preporučeni dnevni unos nije ustanovljen
***TE = o-tokoferol ekvivalent
****RE – all trans retinol ekvivalent

Naš organizam prirodno stvara kolagen, međutim, njegova prirodna sinteza drastično opada već nakon 25.godine.
To postane vidljivo kroz pojavljivanje bora, slabljenja elasticiteta kože i ostalih tkiva, opadanja kose, smanjivanje fleksibilnosti i sveukupno starenje organizma. Jedini način da se ovi procesi značajno uspore, je redovna suplementacija kolagena i ostalih sastojaka neophodnih za njegovu sintezu.

Uz sve već nabrojane prednosti, naš proizvod sadrži i precizno formulisan srazmer aktivnih sastojaka, koji nije prejak za svakodnevno uzimanje, pa ne izaziva neželjene nuspojave.

 • tečni oblik za superiornu apsorpciju
 • hidrolizovani peptidi Pure Peptide*
 • dubokomorski riblji kolagen
 • molekularna masa 2000 Da za superiornu bioraspoloživost
 • ne sadrži veštačke zaslađivače, boje , arome
 • proizveden u EU po najvišim GMP standardima
 • odobreno sa strane Ministarstva Zdravlja, broj 19715/2021
 • nezavisna laboratorijska analiza svake serije

Prednosti MSM + Collagen-a

ZA MAKSIMALAN UČINAK

MSM

MSM povećava sposobnost tela da se bori protiv oksidativnog stresa.

Hijaluronska kiselina

Veoma korisna za vezivanje vode u našem telu stoga pomaže hidrataciji kože i ostatka tela

Resveratrol

Moćni antioksidans koji pomaže u borbi protiv starenja

Cink

Zbog njegovih pozitivnih efekata na telo, cink možemo nazvati super junakom među mineralima.

Magnezijum

Važan mineral za funkcionisanje mišića i nerava

Vitamin A

Doprinosi održavanju zdrave kože i sluzokože

Vitamin E

Igra ulogu u zaštiti ćelija od oksidativnog stresa

Vitamin C

Neophodan za novi rast vezivnog tkiva kolagena i normalno funkcionisanje kože.

Vitamini B-kompleksa

Ključni za metabolizam proteina, pravilno funkcionisanje nervnog i imunog sistema

Biotin

Pomaže u održavanju zdrave kože, kose i noktiju

VIŠE O SASTOJCIMA
WETALITY MSM + COLLAGEN-A

 • MSM ili mineral lepote i vitalnosti – ovo je jedan on najvažnijih minerala u našem telu. To je organski oblik sumpora koji je prirodno prisutan u svim organizmima – nalazi se u našoj koži, kosi, noktima, mišićima i kostima. Pored vitamina C, MSM je takođe esencijalni sastojak u proizvodnji kolagena, pa je važno odabrati suplemente kolagena koji takođe sadrže MSM.
 • Resveratrol – sigurno ste čuli da i lekari preporučuju čašu crnog vina, ali, možda niste znali da je to zbog resveratrola, moćnog antioksidansa koji je postao veoma popularan sastojak u razvoju lekova protiv starenja.
 • Cink – mineral koji ima bitnu funkciju pri radu imunog sistema i aktivator je mnogih enzima u metabolizmu. Takođe igra ulogu u sintezi proteina, daje važan doprinos održavanju zdrave kože, kose i noktiju, kao i kostiju. Štiti ćelije od oksidativnog stresa. Sadržaj dnevne doze: 50%
 • Magnezijum glukonat – ovaj oblik izabrali smo za superiornu apsorpciju. Važan mineral za funkcionisanje mišića i nerava. Pomaže u smanjenju umora i iscrpljenosti, ravnoteži elektrolita i održavanju zdravih kostiju. Sve ovo je posebno važno za aktivne ljude i sportiste. Magnezijum je takođe ključan u sintezi proteina (kolagena) i oslobađanju energije. Zbog svega navedenog dodali smo ga MSM + Collagen-u, ali u maloj količini, jer ga većina ciljne populacije zbog njegove važnosti već dodaje u nekom od odabranih oblika, u zavisnosti od željene funkcije. Korišćen je samo kao podrška dnevnoj dozi i kao zamena u danima kada ne uzimate druge suplemente.
 • Vitamin A – doprinosi održavanju zdrave kože i sluzokože, igra ulogu u metabolizmu gvožđa (važno kod opadanja kose, na primer), u održavanju vida i funkcionisanju imunog sistema. Prisutan u prirodnom obliku retinyl acetate. Sadržaj dnevne doze: 100%
 • Vitamin C – ključan u sintezi kolagena. Zajedno sa MSM-om, oni čine neizostavni trio lepote i blagostanja. Prisutan u obliku l askorbinske kiseline, koji je isti oblik koji se prirodno nalazi u hrani, tako da telo zna kako da je najbolje iskoristi. Pored uloge u formiranju kolagena, doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog sistema i imunog sistema, pomaže u smanjenju umora, povećava apsorpciju gvožđa… Sadržaj dnevne doze: 120%
 • Vitamin E – glavni antioksidans u našem telu koji štiti ćelije od oštećenja slobodnih radikala ili oksidativnog stresa. Ovo je veoma važno u procesu starenja organizma. Sadržaj dnevne doze: 120%
 • Kompleks-B vitamina B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), B5 (pantotenska kiselina), B6 (piridoksin), B7 (biotin), B9 (folna kiselina) i B12. Vitamini B-kompleksa se ne nazivaju tako bez razloga – za optimalan učinak potrebni su svi zajedno. Međutim, pošto suplementi B-kompleksa najčešće sadrže veoma visoke dnevne doze (300-800%), mogu izazvati i neke neželjene metaboličke efekte, kao što su povećan apetit i povećanje telesne težine. Zato su u Wetalityi MSM + Collagen sadržani u dnevnoj dozi od 100%, dovoljno kao dnevna podrška, ali ne previše. Između ostalog, vitamini B-kompleksa doprinose dobrom funkcionisanju nervnog i psihičkog sistema, srca i kože, smanjuju umor i letargiju i igraju ulogu u funkcionisanju imunog sistema
 • Biotin iliti Vitamin H – igra značajnu ulogu pri rastu i razvitku ćelija kao i pri proizvodnji masnih kiselina, koštane srži i prenosu ugljen dioksida, pomaže u održavanju zdrave kose i kože.
 • Hijaluron – hijaluronska kiselina prirodno je prisutna u vezivnim tkivima i zglobovima, a oko 50% nalazi se u koži. Starenjem prisutnost hijaluronske kiseline u telu opada, a pošto je prirodni hidratacijski element i lubrikant, to je vidljivo i na koži, a oseti se na fleksibilnosti celog tela. Dodatnim unosom postižemo da se ponovno apsorbuje u telo i prerasporedi tamo, gde je najpotrebnija.

WETALITY MSM + COLLAGEN

ŠTA JE KOLAGEN?

Kolagen je najvažnija belančevina u ljudskom organizmu
(40% svih belančevina, čak 70% belančevina kože).

Protein koji je osnovni sastav svakog vezivnog tkiva.
Neophodan je u mišićima, tetivama, kostima, koži, krvnim sudovima, digestivnom sistemu…

Nalazi se neposredno ispod površinskog sloja kože, u dermisu i daje koži oblik, čvrstoću, i elastičnost.

Kolagen daje izdržljivost koži i doprinosi njenom mladom i zdravom izgledu. Nažalost, s godinama njegova vlakna gube na elastičnosti, zbog čega se koža opušta i na njenoj površini se pojavljuju plitke i duboke bore.

Kada smo mladi, kolagen čini oko 75% dermisa. Međutim, njegova proizvodnja počinje da se smanjuje u dvadesetim godinama starosti i do osamdesete godine opadne do 70% !

Prirodna degradacija i iscrpljivanje kolagena ispoljava se kao niz neugodnih problema: suva, naborana koža, gubitak elasticiteta i fleksibilnosti, okoreli zglobovi i bolni mišići, opadanje i loš kvalitet kose…

Dokazano je da riblji kolagen:

USPORAVA OSETNE VIDLJIVE ZNAKOVE STARENJA KOŽE I ORGANIZMA UOPŠTE

POBOLJŠAVA KVALITET KOŽE, KOSE I NOKTIJU

ČINI TKIVA ELASTIČNIJIM I FLEKSIBILNIJIM

Tokom godina, hijaluronska kiselina, kolagen i elastin prolaze kroz promene, što dovodi do finih linija na koži, bora, grube kože, staračkih pega, opuštene i olabavljene kože. Taj proces je zapravo starenje kože.

Hijaluronska kiselina

Jedan od najvrednijih sastojaka u našoj koži – polisaharid koji se prirodno nalazi u našem telu i svi se rađamo sa visokim količinama, ali se one starenjem iscrpljuju.

U vezivnom tkivu i zglobovima služi kao lubrikant – podmazivač, a 50% se nalazi u koži, gde pruža vlažnost, čvrstoću i elastičnost.

Neophodna je za hidrataciju i regeneraciju kako kože tako i ostatka tela – zbog svoje sposobnosti da veže vlagu.

U njenom odsustvu, koža postaje dehidrirana, a samim tim i sklonija vidljivim borama i znacima starenja. Kada se unese suplementacijom, crevne bakterije je razlažu na manje molekule, koje se zatim apsorbuju u debelo crevo, a odatle u tkiva i kožu. Takođe, biće raspoređena između tkiva i zglobova i služiće kao „podmazivač“.

Vlaga i elastičnost su prilično subjektivni faktori koji se ne mogu obećati u čudesnom izobilju, ali našu formulu možete sami isprobati i proveriti njenu efikasnost.

Kada treba započeti konzumaciju kolagena?

Kolagen je osnovni deo našeg organizma i njegov unos je uvek dobrodošao. S obzirom da ga posle 25-te godine polako gubimo, u godinama koje slede moguće je videti i osetiti posledice. Prve promene su vidljive na koži, ali, evo na koje sve simptome manjka kolagena trebate obratiti pažnju:

 • sporije zarastanje ožiljaka
 • sporiji oporavak mišića nakon vežbanja ili povrede
 • pojava bora, suva koža sa manje elasticiteta
 • lošiji kvalitet sna
 • slabljenje noktiju
 • smanjen kapacitet rasta kose
 • lošiji kvalitet kose
 • slaba fleksibilnost, jutarnja okorelost

Koliko do rezultata?

U većini slučajeva potrebno je oko 3 flašice odnosno 8 nedelja za postizanje optimalnih i stabilnih rezultata.

Većina korisnika pozitivne efekte oseti već puno ranije, bukvalno nakon nekoliko doza.

Dnevna količina

Preporučena dnevna količina je 25 mililitara, ali možete je prilagoditi potrebama.

Najbolji Kolagen?

Kada birate bilo koji suplement, obratite pažnju na srazmer količine aktivnih sastojaka, u kom obliku se ti sastojci nalaze i da li sadrži nepotrebne veštačke aditive.

Naša preporuka je tečni hidrolizovani riblji kolagen proverenog porekla u kombinaciji sa kvalitetnim aktivnim sastojcima koji čine formulu vrhunski efikasnom.

Koža - obnavlja elastičnost i strukturu

Zglobovi - obnavlja hrskavicu i služi kao lubrikand u zglobovima

Kosa i nokti - jača kosu i nokte i obnavlja im stukturu

Kosti - čini ih snažnim i teže lomljivim