Objavljeno dana Ostavite komentar

Troje dece, 3 psa, 4 države i 1 proizvod

Troje dece, 3 psa, 4 države, 10 poslova, 100 hobija i 1 proizvod

Uživati u svemu tome, biti odmoran, smanjiti stres – zvuči prilično nemoguće. 🙂

Ok, otkrićemo vam, ne radi se o jednoj Superženi, ima nas 2!

Ali, kako nam se uz sve to uopšte upušta u još jedan projekat, zašto ćemo gore nabrojanom dodati i našu zajedničku srpsku priču, odgovor ćete naći u ovome tekstu, kao i ponešto o tome otkud mi i zbog čega ćete voleti da nas pratite.

Mi smo Ivana i Ana – Srbija, Slovenija, Hrvatska, Danska mada ne nužno tim redosledom,
pošto je Ana rođena Beograđanka i živi na relaciji Slovenija – Srbija, a Ivana je Beograđanka i prebivalištem, ali radi sa nama i na Srpskom i na Evropskom projektu.

Zajednička nam je razigrana ljubav prema životu, takozvani joie de vivre i još ponešto.
Ako nas zapratite, saznaćete. 🙂

Možda smo čak našle eliksir mladosti, čudotvorni napitak za lepu kožu, bujnu kosu, zdravo telo, a možda ste, baš kao i mi, jedna od onih osoba koje bi sada najradije prestale sa čitanjem ovog teksta, jer vam je više dosta sličnih reklama i obećanja?

Jer u potpunosti razumemo, smislile smo nešto prijatnije.

Proizvod koji nas spaja i oduševljava nećemo reklamirati ni prodavati na uobičajne načine – bezličnim korporativnim marketingom.
Uverićemo vas ličnom pričom i iskustvima nekoliko hiljada zadovoljnih korisnika.

Nas dve smo skroz normalne devojke (više volimo tu reč, mada bi pre 30ak godina važile za zrele žene 🙂 ), sa normalnim i nenormalnim svakidašnjim problemima. Suočavamo se i sa ličnim krizama, lošim danima, neposlušnom decom, nerazumnim partnerima, bubuljicama, neispavanošću i nesigurnostima.


Trik je u tome, da uz pravu iskru prema životu, svemu tome pristupate sa pozitivne strane i tako postižete vedrinu i uživanciju čak i kad je teško.

Naši profili se ne koriste na standardan Instagramsko Fejsbukovski način – jedna strana se hvali svojim lajfstajlom, prehrambenim aranžmanima i egzotičnim izletima a druga se pita šta je to u njihovom životu krenulo u pravcu kuća – posao.

Želele bi da vas inspirišemo tako da vam život iz dana u dan prolazi uz brojne male užitke.
Pratite nas i spoznaćete kako kroz sitnice, koje se možda čine beznačajne, život postaje lepši i prijatniji.
Možda vam je za početak ovo dovoljno.
U tom slučaju pridružite nam se na Instagramu: Gaianaturelle_sr
i Fejsbuku: Gaia naturelle kolagen Srbija
Možda vas uopšte ne zanimamo. U tom slučaju, hvala na pokušaju, želimo vam sve najbolje.
A ako vas zanima još ponešto o svakoj od nas, nastavite sa čitanjem.

Ana

Najlakše ćete me upoznati ako sa vama podelim današnji dan.
Iako sam pravnica, mrzim forme i formalnosti, pa će ovako biti zgodnije.

Ujutro, istovremeno pravim kašicu, kafu i smuti dok Lara (1) u sobi žvaće kredu, a Juli (5) raspravlja sa mnom kako će obući sivu haljinu sa bundevom, a ne ljubičastu na tufne koju sam joj izvadila.
Lari guram kašiku kašice dok odgovaram na mail i pijem gutljaj kafe, gutljaj smutija, šot kolagena.

Oblačimo se sve tri, odvozim Juli u vrtić, pa sa Larom nastavljam put do kancelarije. Ona je, uz Mateju, moja koleginica već godinu dana (prednosti i mane kad si sam svoj šef – slobodno raspolažeš vremenom, ali radiš i „iz porodilišta“).

Srećom, deo prepodneva odspava, pa uspem nešto i da odradim. Počela sam da koristim Moon cup, neću da ulazim u detalje, ali dovoljno je reći da moram iz kancelarije direktno kući da bih se presvukla.

Čitajte dalje

Jure, moj nevenčani suprug, dolazi po nas i žurimo po Juli u vrtić, gde nas pitaju da li smo zaboravili da ona četvrtkom ima plesni trening. Naravno da smo zaboravili. Vratiće se Jure po nju za sat i po, idemo u međuvremenu do njegove mame na ručak.

Tada ja odlučim da ću sa Larom u kolicima i Fibi (bigl) kući pešice (5km) jer smo ceo dan provele u zatvorenom, a i već četvrti dan ne trčim niti radim išta fizički. Ali Laru sam dovela samo u duksu, pa se snalazim koristeći Julijinu jaknu, koja joj stoji kao haljina. Za potpuni efekat umotavam je u veliko ćebe.

Imam par poroka. Jedan od njih je šoping. Ni saznanje o totalnoj neekologiji ili punim ormanima ne pomaže, pa ulazim u Hofer (Lidlov brat) gde su farmerke ove nedelje 10 EUR, imam već jedne njihove, super su, potpuno sam neopterećena što na njima ne piše brend.

Nisam sigurna da li stajem u broj 36 a da je udobno, pa skoknem na 2min u kabinu. Nisu elastične, jedva izlazim iz njih, dok Lara plače (toplo joj je u jakni) a pola blagajne me gleda, jer zavesa otpada sa kabine (Hofer nije baš Zara, pa ni uslovi probavanja garderobe nisu baš adekvatni).

Malčice iznervirana žurim dalje i nastavljamo još jedno sat vremena šetnju prema kući.

Ja imam milion viber-a, whatsup-a i poziva (službeno) a Lara se buni, neće da sedi. Negde blizu kuće primećujem da na kolicima visi zakačaljka sa Fibine uzice. Fibi! U šetnju nas je krenulo tri, a ne dve!

Potraje koji minut da napravim rekonstrukciju u glavi i shvatim da je ostala pred Hoferom. Ali ostala sam bez baterije. Kako je glup osećaj kada treba na ulici nekoga da zaustavite i molite za telefon, plus što je Lara u Julinim stvarima umotana u izblatnjalo ćebe (vuklo nam se po podu jer sve išutira sa sebe). Pa pred tim nepoznatim da objašnjavate nekom da treba brzo da ode po psa na drugi kraj Ljubljane, jer ste ga zaboravili pre više od sata.

Odlučim se ipak, da odjurim do najbliže pumpe, kupim punjač i tamo sačekam da se napuni, pa zovemo Juru, nadajući se da je pas još tamo i da se nije smrzao. Srećno se završava, stižemo kući oko 20h svi, to je otprilike 12 sati nakon izlaska iz kuće jutros.

Spremaj večeru, čitaj priču, uspavljuj obe, oko 22h mi obično ostane još koji sat samo moga vremena, koje izgleda tako, da se štipam i polivam vodom nebi li ostala još malo budna i uživala u tom satu vremena za sebe.

Večeras pišem o sebi i jedem Nutelu na kašiku. 🙂

P.S. obožavam životinje, putovanja, život u pokretu, zdravu hranu i slatko. Ima još toga, saznaćete usput 😉

Ivana

Ćao,
Ja sam Ivana, treći član ekipe. Rođena sam Beograđanka, tu sam odrastala, išla u školu, studije…ceo život mi je vezan za Beograd.

Mama sam predivne devojčice Dunje, koju sam dobila u 38.godini. Mnogi kažu da sam malo okasnila ali ja se divno osećam u svojoj koži.

Od malena sam veliki obožavalac prirode, životinja, putovanja, sporta, psihologije, plesa, joge, muzike i jako sam srećna što su svi ti aspekti protkani kroz moj život.

Kao ekolog veliki sam aktivista zaštite životne sredine. Kao joga instruktor svesna sam snage misli, otpuštanja i opuštanja, meditacije i nevezivanja. Kao veliki ljubitelj muzike prepoznala sam zvuk kao fenomenalanog energetskog  „čistača“ i harmonizatora koji zaista isceljuje. Kao tehničko lice shvatila sam da smo svi energija i da je pored lične higijene neophodna i ona „energetska“.


Harmonija je ono čemu težim
(što potvrđuje i horoskopski znak u kome sam rođena – VAGA) tako da balans duha, tela, emocija je ono što okupira svaki trenutak mog slobodnog vremena.

Zajedno sa Ines i Anom, volela bi da vam prenesem iskustva koja su meni pomogla da iz različitih životnih situacija izađem jača, mudrija, staloženija, svesnija, zdravija.

Neka naše zajedničko putovanje počne!

Objavljeno dana Ostavite komentar
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *