Vegan Omega 3

od algi

Da bismo dobili najčistiji izvor omega 3 esencijalnih masnih kiselina koristili smo ulje morskih mikroalgi. Suplement na bazi algi ne sadrži toksine koje mogu sadržati suplementi na bazi ribe.

Invictum line

Alge su pravi izvor omega 3 masnih kiselina, koje posle dospevaju u ribu putem ishrane.

Invictum line

100% bez toksina
Ulje dobijeno od algi ne sadrži teške metale i toksine iz vodenog ekosistema koje može sadržati riblje ulje.

Invictum line
Invictum line
Invictum line

Mikroalge Schizochytrium sp. bogate esencijalnim masnim kiselinama. Od njih se dobija ulje sa visokim sadržajem omega 3 esencijalnih masnih kiselina ( DHA i EPA )

EPA
Invictum line

Suplement obogaćen vitaminima A i E.

Invictum line

Omotač kapsule od hipromelose, obezbeđuju proizvod 100% biljnog porekla.


Šta su omega 3 masne kiseline ?

Esencijalne masne kiseline su molekuli koji se ne mogu sintetisati u ljudskom telu ali su vitalni za normalni metabolizam. Jedna od dve familije esencijalnih masnih kiselina su omega 3 masne kiseline.
Omega 3 masne kiseline štite od srčanih oboljenja, korisne su u očuvanju centralnog nervnog sistema i vida. Takođe imaju važnu ulogu u brojnim telesnim funkcijama, uključujući aktivnost mišića, zgrušavanje krvi, varenje, plodnost, i razvoj ćelija.
Ipak, naše telo ih ne proizvodi, već ih moramo unositi ishranom bogatom omega 3 masnim kiselinama.

Zdravlje zavisi od unosa hranljivih supstanci

Uravnotežena ishrana vitalna je za održavanje zdravlja. Istraživanja su pokazala da naša ishrana obezbeđuje previše omega 6, a nedovoljno omega 3 masnih kiselina. To može dovesti do zdravstvenih problema, posebno do problema sa srcem i krvnim sudovima. Zato je važno pojačati unos omega 3 masnih kiselina, kako bi se unos ovih nutrijenata doveo u ravnotežu.

Zašto Vegan Omega 3 ?

Suplementi na bazi ribe mogu sadržati teške metale, toksine i industrijske zagađivače, jer su ribe na vrhu lanca ishrane. Ove štetne supstance mogu izazvati ozbiljne posledice po zdravlje. Zato smo mi odlučili da se vratimo izvoru omega 3 masnih kiselina, algama. Tako možemo biti sigurni da unosimo samo dobre sastojke.

Klinička istraživanja na algama koje sadrže omega 3 (DHA i EPA) pokazala su efikasnost u zaštiti od faktora rizika kardiovaskularnih bolesti, snižavajući trigliceride, loš holesterol i oksidativni stres.

  • Idealan suplement omega 3 masnih kiselina DHA i EPA.
  • Obogaćen vitaminima A i E.
  • Pogodan za vegetarijance i vegane.
  • Bez toksina iz vodene sredine.
  • Visok kvalitet, efikasnost i sigurnost proizvoda.

Suplement