VITA GOLD

Skin & Nail

Inovativna kozmetologija koja menja sve

VITA GOLD

Skin Gel

Vrhunska oksigenacija kože na ćelijskom nivou.

Skin gel Bubble

MOĆ :

  • AKTIVNOG KISEONIKA
  • KOLOIDNOG ZLATA
  • HIJALURONSKE KISELINE
  • ALOJE VERE

 

ZAŠTO JE VITA GOLD TAKO INOVATIVAN I REVOLUCIONARAN?

Odgovor leži u njegovom sastavu koji se bazira na komplementarnom efektu aktivnog kiseonika i koloidnog zlata.

Ovaj proizvod efikasno snabdeva kožu aktivnim kiseonikom i na taj način obezbeđuje oksigenaciju ćelija. Stvara zaštitnu barijeru i omekšava kožu, sprečavajući različita neželjena stanja i tako doprinosi zdravoj i lepoj koži.

Kombinacija aloe vere i hijaluronske kiseline obezbeđuje veću fleksibilnost i glatkoću kože.

Proizvod sadrži hidrogen peroxid. Jedinjenja aktivnog kiseonika su deo našeg imunog sistema i kao takve ih telo prepoznaje kao svoje sopstvene. Ovo je veoma važno, jer se time obezbeđuje odsustvo alergija i drugih neželjenih pojava.
U INCI terminologiji (Internatcionalna nomenklatura za kozmetičke proizvode, način na koji su sastojci prikazani na listi sastojaka) oni su klasifikovani kao ‘hidrogen peroxid’, iako ovaj sastojak nije tipičan hidrogen peroxid koji znaju i koriste farmaceuti kao biocid pri sterilizaciji.

Jedinjenja aktivnog kiseonika u Vita Goldu su stabilizovana na nivou “food grade”, a dejstvo je 3 do 10 puta pojačano dodavanjem precizno određenih količina koloidnog zlata.
Zlato je prisutno u koloidnom obliku, pa ne ulazi u ćelije i ne izaziva neželjene efekte.

VITA GOLD SKIN GEL pomaže kod neželjenih promena na koži: nečistoća i akni, crvenila, osetljive i suve kože.

Takođe pomaže kod herpesa, dermatitisa, psorijaze, ekcema, infekcija, rozacee, bradavica.
Ubrzava obnavljanje kože, usporava starenje, deluje kao blagi antiseptik. Čisti, hrani, ublažava i umiruje, vlaži, regeneriše i vraća zdrav i svež izgled.

Kako deluje?

Proces oksigenacije je mehanizam snabdevanja kože kiseonikom u njegovom aktivnom obliku.
Nakon kontakta sa površinom kože, aktivni kiseonik se ispušta u obliku brojnih sitnih mehurića, što pozitivno deluje na stanje kože. Ukoliko se nakon kontakta sa kožom pojavi bela pena, to znači da je površina kože izmenjena, oštećena ili inficirana. Ovaj kontakt pokreće hemijsku reakciju između jedinjenja aktivnog kiseonika i jona metala u membrani patogena.

Tako što otpušta kiseonik u vidu kiseoničnog jedinjenja i vode, ova aktivna forma kiseonika potom prelazi u ljudske ćelije i aktivira proces oksigenacije u mitohondrijama uporedno stvarajući ATP energiju. Na ovaj način, ćelija je regenerisana i snabdevena kiseonikom, putem sopstvenog prirodnog mehanizma, koji je najučinkovitiji i najintenzivniji.

Hijaluronska kiselina je prirodna komponenta kože sa ekstremno visokim kapacitetom za vezivanje vode.

Aloe Vera prenosi aktivne supstance i na taj način povećava hidrataciju i regeneraciju kože.

Aktivni kiseonik je prirodna supstanca, bitna za naše telo, koji ulazi u ćelije i aktivira njihovu oksigenaciju i regeneraciju.

Koloidno zlato pomaže sa svojim anti-aging i antioksidantnim efektom, vraća prirodna svojstva, jača oslabljenu i oštećenu kožu.

Vita gold Skin gel
Skin gel before abd after Foto prezentacija postignutog delovanja Vita Gold Skin gela  

VITA GOLD

Nail Solution

Inovativna kombinacija aktivnog kiseonika, koloidnog zlata i pantenola

"Aktivni kiseonik i koloidno zlato sinergijski deluju u čišćenju, negovanju, hidriranju i oksigenaciji noktiju."

Vita Gold nail solution pripada novoj generaciji inovativnih kozmetičkih proizvoda. On je rezultat kombinacije znanja i poslednjih istraživanja u medicini, farmaciji i kozmetologiji.

Ovaj proizvod efikasno snabdeva nokte aktivnim kiseonikom i na taj način obezbeđuje oksigenaciju ćelija. Kreiranjem zaštitne barijere na površini i otklanjanjem simptoma različitih neželjenih stanja noktiju, doprinosi zdravijim i lepšim noktima.
Aktivni kiseonik i koloidno zlato zajednički deluju u čišćenju, negovanju, hidriranju i oksigenaciji noktiju.

Proizvod sadrži hidrogen peroxid. Jedinjenja aktivnog kiseonika su deo našeg imunog sistema i kao takvog ih telo prepoznaje kao svoje sopstvene. Ovo je veoma važno, jer se time obezbeđuje odsustvo alergija i drugih neželjenih pojava.
U INCI terminologiji (Internatcionalna nomenklatura za kozmetičke proizvode, način na koji su sastojci prikazani na listi sastojaka) su klasifikovani kao 'hidrogen peroxid', iako ovaj sastojak nije tipičan hidrogen peroxid koji znaju i koriste farmaceuti kao biocid pri sterilizaciji.
Jedinjenja aktivnog kiseonika u Vita Goldu su stabilizovana na nivou "food grade", a dejstvo je 3 do 10 puta pojačano dodavanjem precizno određenih količina koloidnog zlata.
Zlato je prisutno u koloidnom obliku, pa ne ulazi u ćelije i ne izaziva neželjene efekte.

Pomaže kod različitih stanja noktiju i kutikule: ojačava strukturu noktiju, hidrira i učvršćuje nokte. Deluje kao blagi antiseptik i potpomaže zdravijem izgledu noktiju i kutikule.

Nail solution

Aktivni kiseonik i koloidno zlato
za zdrave i lepe nokte

Proces oksigenacije je mehanizam snabdevanja kože kiseonikom u njegovom aktivnom obliku. Nakon kontakta sa površinom kože, aktivni kiseonik se ispušta u obliku brojnih sitnih mehurića, što pozitivno deluje na stanje nokta.
Ukoliko se nakon kontakta sa noktima pojavi bela pena, to znači da je površina nokta izmenjena, oštećena ili inficirana.

Pantenol efikasnije pomaže regeneraciji, jer omogućava da vlažnost prodre do unutrašnjih delova nokta i dubljih slojeva kože.

Nokti postaju sjajniji i manje lomljivi, a kutikula postaje elastična i meka. Nanešen pantenol se pretvara u pantotensku kiselinu (vitamin B5) poboljšavajući fleksibilnost i jačinu noktiju.
U saradnji sa protein-kreatinom, pantenol prodire dublje. Obnavlja oštećene nokte i poboljšava njihovu hidrataciju i strukturu.

Konkurentska prednost

Proizvodi dostupni na tržištu koji su namenjeni ovakvim stanjima kože su ili medicinski proizvodi namenjeni kratkotrajnoj upotrebi (zbog razvijanja rezistencije organizma), ili su neefikasni, ili čak pogoršavaju stanje zbog brojnih nuspojava. U isto vreme, imaju ograničenu efikasnost, mogu tretirati ili bakterije ili gljivice, ali ne i oba problema.

Ključna inovacija VITA GOLDA je u proizvodnom procesu, konkurentskoj prednosti i poslovnoj tajni.
Proces proizvodnje je tehnički veoma zahtevan, s obzirom da jedinjenja aktivnog kiseonika reaguju sa svakim materijalom i veoma su nestabilna u smislu rukovanja njihovim korisnim karakteristikama.
Svaki korak procesa proizvodnje zahteva specifične materijale i tehnologiju pakovanja, brojne sertifikate i testove.

Korisne osobine jedinjenja aktivnog kiseonika su poznate od davnina. Efikasnost jedinjenja aktivnog kiseonika potvrđuju stotine kliničkih istraživanja i iskustva eksperata širom sveta.
Razlog za "nemasovnu" upotrebu jedinjenja aktivnog kiseonika u medicini i kozmetici je kompleksonst procesa održavanja stabilnosti proizvoda i ispravne formulacije.

Najveći problem kod jedinjenja sa aktivnim kiseonikom je njihova nepostojanost. Proces održavanja postojanosti može takođe sadržati stabilizatore, koji su toksični i štetni za organizam.
U Vita Goldu obezbeđena je stabilnost formule bez stabilizatora u skladu sa proizvođačevom inovativnom metodom. Ponovljenim testovima, eksperti su mogli da pronađu ispravnu formulu hemijskog jedinjenja.
Njegov recept je fragilan i mora se čuvati u precizno definisanom balansu da bi se osigurao najbolji mogući rezultat.

Vita Gold nail before abd after Foto prezentacija postignutog delovanja Vita Gold naila