Vegan Omega 3

od algi

Da bismo dobili najčistiji izvor omega 3 esencijalnih masnih kiselina koristili smo ulje morskih mikroalgi. Suplement na bazi algi ne sadrži toksine koje mogu sadržati suplementi na bazi ribe.

Invictum line

Alge su pravi izvor omega 3 masnih kiselina, koje posle dospevaju u ribu putem ishrane.

Invictum line

100% bez toksina
Ulje dobijeno od algi ne sadrži teške metale i toksine iz vodenog ekosistema koje može sadržati riblje ulje.

Invictum line
Invictum line
Invictum line

Mikroalge Schizochytrium sp. bogate esencijalnim masnim kiselinama. Od njih se dobija ulje sa visokim sadržajem omega 3 esencijalnih masnih kiselina ( DHA i EPA )

EPA
Invictum line

Suplement obogaćen vitaminima A i E.

Invictum line

Omotač kapsule od hipromelose, obezbeđuju proizvod 100% biljnog porekla.


Omega 3 masne kiseline 

Esencijalne masne kiseline su molekuli koji se ne mogu sintetisati u ljudskom telu ali su vitalni za normalni metabolizam.

Jedna od dve familije esencijalnih masnih kiselina su omega 3 masne kiseline.

Ove masne kiseline štite od srčanih oboljenja, korisne su u očuvanju centralnog nervnog sistema i vida.

Takođe imaju važnu ulogu u brojnim telesnim funkcijama, uključujući aktivnost mišića, zgrušavanje krvi, varenje, plodnost, i razvoj ćelija.

Ipak, naše telo ih ne proizvodi, već ih moramo unositi ishranom bogatom omega 3 masnim kiselinama.

Suplement

Aktivni sastojci U 1 kapsuli U 3 kapsule %PDU*
Omega 3 masne kiseline
od toga:
– EPA (eikozapentaenska kiselina)
– DHA (dokozaheksaenska kiselina)
271 mg

74 mg
148 mg

813 mg

222 mg
444 mg

**

**
**

Vitamin A 267 µg RE*** 801 µg RE*** 100,12%
Vitamin E 4 mg TE**** 12 mg TE**** 100%
*PDU = preporučeni dnevni unos,
** = preporučeni dnevni unos nije ustanovljen
***RE = all trans retinol ekvivalent,
****TE = α-tokoferol ekvivalent

Sastav: Proizvod sadrži ulje iz mikroalge Schizochytrium sp. bogato sa DHA i EPA, kapsula od hipromeloze, sredstva za zgušnjavanje: silicijum dioksid, d-alfa-tokoferol.
Boje: gvožđe oksid i titanijum dioksid, retinil palmitat.

3 kapsule dnevno sa čašom vode.
Čuvati na hladnom i suvom mestu, na temperaturi 15°C do 25°C.

 • Iz ribe
 • Iz ribljeg ulja
 • Iz algi
 • Iz obrađenog ribljeg ulja
 • Iz reformiranih triglicerida
 • Idealan suplement omega 3 masnih kiselina DHA i EPA.
 • Obogaćen vitaminima A i E.
 • Pogodan za vegetarijance i vegane.
 • Bez toksina iz vodene sredine.
 • Visok kvalitet, efikasnost i sigurnost proizvoda.

Klinička istraživanja na algama koje sadrže omega 3 (DHA i EPA) pokazala su efikasnost u zaštiti od faktora rizika kardiovaskularnih bolesti, snižavajući trigliceride, loš holesterol i oksidativni stres.

 • Smanjuju glad i apetit.
 • Zameniće loše masti u telu dobrima.
 • Ubrzavaju metabolizam – bolji i brži rad metabolizma garantuje i bolju liniju.
 • Pomaže depresivnim osobama jer je depresija praktično upala u mozgu a omega 3 masne kiseline su odličan lek za tu upalu.
 • Poboljšava vid – manjak omega 3 prouzrukuje probleme sa vidom. Neka od trajnih oštećenja vida povezani su upravo sa nedostatkom DHA vrste Omega 3 masnih kiselina.
 • Veoma korisne u ranom razvoju – veoma je zdravo uzimati riblje ulje u trudnoći. Manjak Omega 3 u ranom razvoju deteta može uzrokovati slabiji vid, manju inteligenciju i zdravstvene probleme.
 • Umanjuje rizik od srčanog udara – razbija masne naslage u krvnim sudovima i omogućava slobodan protok krvi, time smanjuje pojavu krvnih ugrušaka, smanjuje krvni pritisak i nivo triglicerida.
 • Umanjuje rizik od dijabetesa – reguliše metabolizam i na taj način sprečava upale koje mogu izazvati dijabetes.
 • Studije pokazuju da Omega 3 pomaže pri reprodukciji insulina i smanjuje štetna dejstva nekih tipova dijabetesa kao što je na primer tip I.
 • Pomaže u borbi protiv Alchajmera – Omega 3 omogućava veći nivo sive mase koja je zadužena za sećanje, emocije i informacije pa samim tim poboljšava neke moždane funkcije kao što su koncentracija i sećanje.

Iskustva korisnika na koja smo naleteli su uglavnom pozitivna.

Ono na šta se najviše žale je cena suplemenata ali i cena ribe pa pribegavaju radnjama sa zdravom hranom i uzimanju Omege 3 iz semena.

Ono što morate znati da orašati plodovi sadrže mnogo manju koncentraciju nego riba i riblji suplementi.

Cena kao i u svemu zavisi od kvaliteta proizvode pa u ovom slučaju najviše od nivo DHA I EPA masnih kiselina koje su najbitniji i najkvalitetniji sastojak ovog proizvoda.

Neki kažu da im je pomoglo u toku dijete i korigovanju ishrane. Kao što smo već pomenuli ove masne kiseline su dosta hranljive.

Iskustva ljudi koji ne jedu ribu sa suplementima su odlična. Tvrde da nisu imali osećaj da uzimaju proizvod od ribljeg ulja.

OMEGA 3 SUPLEMENTI

Suplementi služe ljudima koji ne mogu da jedu ribu iz nekog razloga ili jednostavno ne vole ukus i miris ribe. Poenta Omega 3 kapsule leži u čistoći. U procesu proizvodnje uklanjanju se teški metal.

Omega 3 esencijalne masne kiseline se dobijaju mahom iz ribe i značajne su našem telu. Stručnjaci kažu da najčistije Omega 3 dolaze iz sitnih riba koje žive u hladnim morskim vodama.

Takoreći suplementi su samo alternativa uzimanju Omege 3 iz prirode. Poseban proizvod za vegane i vegetarijance su Omega 3 kapsule koje se dobijaju iz morskih algi.

Regularni riblji suplementi su odličan izbor. Ono što morate znati je to da oni ne sadrže više od 30% EPA i DHA što znači da ostatak od 70% čine druge masti. U nekim suplementima ovaj nivo dostiže i 90% pa pokušajte naći suplemente sa ovim ili sličnim postotkom koncentracije.

S obzirom da su kvarljivi kupovina u paketima od par bočica i nije najbolji izbor. Kada je reč o veganima i vegeterijancima Omega 3 dobijena iz ribljih algi je proizvod bez konkurencije. Ne samo za njih već za sve ostale ljude, Omega 3 masne kiseline dobijene iz morskih algi su savršen proizvod s obzirom da je ovo najčistija forma ovih masnih kiselina u prirodi.

Isto pravilo važi i ovde, obratite pažnju na nivo DHA i EPA masnih kiselina.